Over Remise

Senioren doen het zelf

remiseleeuwarden@ouderensocieteitderemise.nl

De stichting is oorspronkelijk in 2010 opgezet i.s.m. Palet om de senior inwoners van de Vossenparkwijk, de Transvaalwijk, de Muziek- en de Vogelbuurt een ontmoetingsplaats te bieden. De Vossenparkwijk, Transvaalwijk, Muziek- en Vogelbuurt in het oude westen van Leeuwarden zijn vooroorlogse wijken met ongeveer 9500 inwoners. Meer dan 15% daarvan zijn ouder dan 65 jaar.

Vanaf 2020 zijn alle “senior” inwoners uit Leeuwarden welkom. Het geheel wordt helemaal verzorgd door vrijwilligers uit diezelfde leeftijdsgroep.

De stichting heeft geen winstoogmerk, dat wil zeggen dat alle inkomsten ten goede komen aan deelnemersactiviteiten.

Wel moeten wij vanwege de vaste kosten een bijdrage van de deelnemers vragen, we hebben geen subsidie voor de huur meer. Voor sommige bijeenkomsten wordt een bijdrage gevraagd.

Dankzij een gulle bijdrage van de gemeente Leeuwarden en Amaryllis kunnen we dit jaar -2022- de Soos gratis aanbieden, inclusief koffie, hapje, drankje.

Dit geldt voor onze deelnemers en voor de introducees van Amaryllis.

De Soos bij de Remise

Iedereen moet reserveren voor toegang tot de Remise. We hebben twee lijsten, één voor de deelnemers van de Remise en één voor mensen van ‘buiten’. De ruimte is niet heel groot en kan ongeveer 35 mensen herbergen.

In de laatste week voor de Soos kunnen mensen van ‘buiten’zich melden per telefoon.

Het telefoonnummer staat in ons blaadje Het Lokaaltje en in de Los-Vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *